Yoga

Yoga betekent eenheid van het lichaam en geest. De yoga oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie zorgt ervoor dat je je lichaam meer gewaar wordt. Daardoor wordt in je lichaam meer voelbaar wat in je geest afspeelt. Doel van meditatie is in contact te komen met je ziel, en dit door middel van voortgezette concentratie en stilte. Je voelt dat contact ook met je ziel wanneer je goede eigenschappen verder gaat ontwikkelen. Er zijn heel veel deugden of goede eigenschappen zoals gevoel voor liefde, rechtvaardigheid, eerlijkheid in denken, moed, onthechting, inzicht, verantwoordelijkheid, samen delen etc… Door yoga wordt je een gelukkiger mens en dat is een dynamisch proces wat oneindig doorgaat.

De Yoga gaat terug naar de vroege oude tijden, oftewel duizenden jaren geleden. In deze dagen ging yoga samen met religie en werd beschouwd als het pad naar verbinding met het Goddelijke. De wijsheid en kennis van de oude technieken worden nog steeds in deze tijd toegepast op een stressvolle levensstyle en wordt steeds meer populairder om meer ontspanning te vinden voor lichaam, geest en ziel in deze hectische tijd.

Yoga helpt het lichaam en geest tot een eenheid te komen en in balans te zijn met jezelf en de wereld om je heen. Het geeft je innerlijke rust en kracht. In de yogalessen wordt er aandacht besteed aan je ademhaling en de ontspanning. Wanneer je adem tot rust komt, komt je lichaam en geest tot rust. Wanneer je geest en lichaam in rust is dan komt de adem ook tot rust. De adem is de verbinding tussen lichaam en geest.

Iedere les bevat yogaoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie- en stilteoefeningen. De oefeningen versterken de coördinatie tussen lichaam en geest, maakt het lichaam het veerkrachtiger, sterker en flexibel, masseert de organen, stimuleert de circulatie en geeft enorm tegen rugklachten.

De yoga lessen worden de leden ervaren als een rustpunt op de dag, en geeft hun ontspanning en energie voor het dagelijks leven.

De lessen worden gegeven door Jan Karregat op de maandag-, dinsdag, woensdag- en donderdagavond.

Mocht u interesse of meer informatie willen hebben, dan kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.