VitaloMed

De VitaloMed is een gebitsmodule van de Prognos van professor Vollard die de relatie tussen gebitsproblemen en meridiaanverstoringen inzichtelijk maakt. De VitaloMed brengt meridiaanverstoringen in beeld die al zichtbaar zijn voordat de gebitsproblemen optreden, dus dit is waardevolle informatie.
Een beschadigde tand kan het bijbehorende orgaan negatief beïnvloeden. Circa 80% van de verstoringen in het lichaam vinden dan ook hun oorsprong in de tanden en kaken. Met VitaloMed is het mogelijk om in te grijpen voordat er schade aan de organen plaatsvindt. Door het gebruik van de Prognos kan een veelvoud aan geselecteerde frequenties worden toegediend via een koptelefoon zodat verstoringen vroeg kunnen worden ontdekt en er passende preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

De tanden
Tandenzorg begint al voor de geboorte. Bij zwangere vrouwen met tandvleesontstekingen zet het lichaam signaalstoffen in die de bacteriën moeten afweren. Deze eiwitten bereiken de ongeborene en kunnen een vertraagde groei en voortijdige weeën tot gevolg hebben.

De tanden worden beïnvloed door de psyche. Tandpijnen zijn tot 40% op psychische oorzaken terug te voeren. De psyche kan ons immuunsysteem – en onze tanden – op ziekte programmeren. Gestresste of ongelukkige mensen leiden dan ook vaker onder tandpijnen dan gelukkige mensen en trekken ook vaker andere organische ziekten naar zich toe.

Bij een zure smaak in de mond moet de oorzaak in het maagzuur worden gezocht. Het maagzuur bereikt namelijk via de slokdarm de mond, grijpt daar het tandglazuur aan en laat een onaangename laag achter op de tanden.

Zieke tanden
Mensen met zieke tanden hebben een duidelijk hoger risico om ooit dementie te ontwikkelen. Afgestorven tanden in de mond die niet professioneel behandeld zijn, leiden tot overbelasting van het immuunsysteem en kunnen tot reumatische klachten leiden. Deze klachten kunnen verminderen als reumapatiënten hun tandproblemen laten aanpakken. Tandbederf kan ook de longen aangrijpen en een zware ademhalingsziekte veroorzaken. Verder waarschuwt ontstoken tandvlees ons voor diabetes. Bacteriën van ontstoken tandvlees veroorzaken namelijk reacties in het immuunsysteem, die insuline-producerende cellen in de alvleesklier kunnen beschadigen en zo kan diabetes type 2 ontstaan. Tot slot kunnen zieke tanden ook ons hart beïnvloeden.  Een hartinfarct kan ontstaan ten gevolge van ontstoken tandvlees, doordat een verdikking van de coronaire hartvaten plaatsvindt. Het risico op ontstoken tandvlees kan met tot 70% worden verminderd door dagelijks te flossen.

Scheefstand
Ook scheefstand van de tanden en kaak kan invloed hebben op het hart. Bij scheefstand neemt de tong een andere positie in en dit kan leiden tot nachtelijk knarsen en een verandering in het ademritme, waardoor ademnood kan optreden en de diepe slaap wordt verstoord. Een stil hartinfarct kan hiervan het gevolg zijn, maar wordt meestal nauwelijks opgemerkt. Door knarsen of verkrampte kaakspieren wordt het kaakgewricht onder spanning gezet en worden de haarcellen van het binnenoor beschadigd. Zo kan zelfs tinnitus zijn oorzaak vinden in scheefstand van het kaakgewricht. Scheefstand van de tanden en kaak kan ook migraine veroorzaken. Omdat de kaakspieren ook met de wervelkolom zijn verbonden, kan scheefstand ook chronische rugpijn veroorzaken. Door deze invloed op de wervelkolom kunnen ook de gewrichten worden beschadigd. Naast scheefstand, kunnen gaatjes en bruggen ook de stabiliteit van de wervelkolom verstoren.

Download hier onze folder.