Zonder bijen geen tomaten, boontjes en aardbeien

piepvandaag-greenpeace-red-de-bijen

 

 

 

 

 

 

De bij is in nood en heeft jouw hulp nodig. Onder andere door landbouwgif sterven er de laatste jaren zo veel bijenvolken dat wetenschappers wereldwijd de noodklok luiden. Geen enkel dier werkt zo hard voor ons als de bij: alle appels, boontjes en tomaten liggen in het schap dankzij het bestuifwerk van dit diertje. Maar hoe lang nog? Teken nu om de bijen te redden en onze voedselvoorziening veilig te stellen.

Om de bij te redden, zijn een paar dingen nodig: een Europees verbod op de meest giftige bestrijdingsmiddelen, meer biodiversiteit rondom de akkers en een gezonde ecologische landbouw. Een eerste succesje is al binnen, namelijk een Europees deelverbod op drie landbouwvergiffen. Maar dat is niet genoeg je kunt daarom nu twee dingen doen:

  1. Teken onze oproep aan staatsecretaris Dijksma en de Europese leiders voor gifvrije, ecologische landbouw.
  2. Bestel het gratis pakket en creeer daarme een veilige en aantrekkelijke plek voor bijen.

Bijen hebben gevarieerd voedsel nodig en een rustige plek om te nestelen. Daaarom vind je in dit bijenp[akket bloemzaadjes, een handleiding voor het bouwen van een bijenhotel en tips om plagen in je tuin of op het balkon gifvrij te bestrijden. Bestel snel wan Op=OP! Wil je meer informatie over bijen en de bijensterfte, ga dan naar www.reddebijen.nl

Alvast bedankt.

Herman van Bekkem, campagneleider duurzame landbouw