Regelmatige blaasontstekingen

Heb je last van regelmatige blaasontstekingen? Er is dan waarschijnlijk sprake van een chronische ontsteking in de blaaswand, dit wordt ook wel Interstitiële Cystitis (IC) genoemd. De blaas rekt minder makkelijk op en daarbij neemt de capaciteit van de blaas af waardoor er een drang tot urineren ontstaat. Bijkomende klachten zijn pijn in blaas en bekken, veelvuldig plassen en een pijnlijke plasbuis en vagina. Een kenmerk van regelmatige blaasontstekingen (IC) is het golvende verloop, de blaasontsteking sluimert waardoor de klachten verergeren en weer afnemen. De oorzaken van de steeds weer opkomende blaasontstekingen zijn onbekend in het medische circuit. Wel kunnen de klachten verergeren door middel van stress.

Regelmatige blaasontstekingen kunnen heel vervelend zijn en kunnen belemmerend zijn op verschillende gebieden zoals op sociaal gebied of op het werk.

Bij Faro kun je terecht voor een andere oplossing. Faro biedt een gratis urinecheck aan om te kijken of er sprake is van een blaasontsteking en om te kijken wat de mogelijkheden zijn.