Gebitsdoormeting – Vitalomed

Plaatje VitalomedTandenzorg begint al voor de geboorte. Bij zwangere vrouwen met tandvleesontstekingen zet het lichaam signaalstoffen in die de bacteriën moeten afweren. Deze eiwitten bereiken de ongeborene en kunnen een vertraagde groei en voortijdige weeën tot gevolg hebben.

Mensen met zieke tanden hebben een duidelijk hoger risico om ooit dementie te ontwikkelen. Afgestorven tanden in de mond die niet professioneel behandeld zijn, leiden tot overbelasting van het immuunsysteem en kunnen tot reumatische klachten leiden. Deze klachten kunnen verminderen als reumapatiënten hun tandproblemen laten aanpakken. Tandbederf kan ook de longen aangrijpen en een zware ademhalingsziekte veroorzaken. Verder waarschuwt ontstoken tandvlees ons voor diabetes.

Ook scheefstand van de tanden en kaak kan invloed hebben op het hart. Bij scheefstand neemt de tong een andere positie in en dit kan leiden tot nachtelijk knarsen en een verandering in het ademritme, waardoor ademnood kan optreden en de diepe slaap wordt verstoord. Een stil hartinfarct kan hiervan het gevolg zijn, maar wordt meestal nauwelijks opgemerkt.

De gebitsdoormeting – Vitalomed is een gebitsmodule van professor Vollard die de relatie tussen gebitsproblemen en meridiaanverstoringen inzichtelijk maakt. De VitaloMed brengt meridiaanverstoringen in beeld die al zichtbaar zijn voordat de gebitsproblemen optreden, dus dit is waardevolle informatie. Een beschadigde tand kan het bijbehorende orgaan negatief beïnvloeden. Circa 80% van de verstoringen in het lichaam vinden dan ook hun oorsprong in de tanden en kaken.

Met gebitsdoormeting – Vitalomed is het mogelijk om in te grijpen voordat er schade aan de organen plaatsvindt. Door het gebruik van de Prognos kan een veelvoud aan geselecteerde frequenties worden toegediend via een koptelefoon zodat verstoringen vroeg kunnen worden ontdekt en er passende preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

Download hier onze folder.