Achilles Botscan

Botten zijn constant aan verandering onderhevig. Gedurende de kindertijd en als jong volwassenen groeien botten in sterkte en in omvang. Rond de leeftijd van 30 bereiken botten hun piek qua sterkte en worden van nature zwakker met de jaren. Osteoporose is een conditie waarbij botten zwakker worden tot het punt van breken. Deze verzwakking kan ten grondslag liggen aan het ouder worden, of kan veroorzaakt worden door andere factoren gecombineerd met leeftijd.

Leeftijd is een belangrijke risicofactor. Iedereen, zowel mannen als vrouwen, verliezen botkracht als zij ouder worden. Vrouwen hebben een hoger risico op osteoporose dan mannen omdat vrouwen vaak kleinere en dunnere botten hebben. Vrouwen worden daarbij ook beïnvloed door de menopauze. Na de menopauze produceren vrouwen minder van het oestrogeen hormoon. Oestrogeen helpt vrouwen beschermen tegen botverlies.

De Achilles test vergelijkt uw botkwaliteit met een ‘jong volwassene’ op de piek van hun botsterkte. Het vergelijkt ook de resultaten van mensen van uw leeftijd, dit wordt ‘age-matched’ genoemd. Deze informatie, samen met andere factoren, helpt de therapeuten om uw risico op osteoporose fractuur te meten.

Download hier onze folder.