6 tips om goed voor jezelf te zorgen

  • Neem genoeg nachtrust: Gemiddeld hebben mensen 8 uur nodig om op te laden en zich overdag fit te voelen. Hoeveel uren slaap jij precies nodig hebt, kun je het beste bepalen aan de hand van hoe je je voelt overdag. Ook is slaap afhankelijk van leeftijd: naar mate je ouder wordt, schijn je minder slaap nodig te hebben.
  • Ontspan: Ondanks het drukke werkende en sociale leven heb je ook rust nodig. Het nemen van een pauze is eigenlijk niet genoeg om je hersenen even tot rust te laten komen. Daar is meer voor nodig zoals ontspanningstechnieken, yoga of meditatie. Zo haal je meer uit je brein.
  • Ga naar buiten: Probeer iedere dag even in de buitenlucht en in het zonlicht te zijn. Een wandeling in de frisse lucht doet bijvoorbeeld wonderen. Dan ben je ook gelijk in beweging wat je helpt te ontstressen, twee vliegen in één klap dus.
  • Kies voor biologisch: Door het eten van biologisch voedsel krijg je geen gifstoffen naar binnen en geniet je van een vollere smaak en vitamines die behouden zijn gebleven. Daarbij help je het milieu omdat er met het verbouwen van deze biologische groenten en fruit eerlijker met de natuur wordt omgegaan.
  • Zet WiFi uit als je het niet gebruikt: Wanneer je de WiFi(router) uitzet als je deze niet gebruikt, bijvoorbeeld ’s nachts, vermijd je overbodige straling.
  • Een bezoek aan de sauna: Verwen jezelf eens met een bezoek aan de sauna. Door te zweten kan je huid gifstoffen sneller kwijt en de warmte zorgt ervoor dat stress vermindert. Het is belangrijk om na de sauna veel water te drinken en je vitamines en mineralen weer aan te vullen.